2019
08
01

A szakszervezetek ultimátuma

Ebben az esetben már nincs értelme kommunistázni. Sorosozni, vagy gúnyos, fölényes megjegyzéseket tenni. Manipulálni a híradást. A sztrájkmozgalom ugyanis egyidős a bérmunka elindulásával, abból az időből, amikor még nem voltak Leninek, Kun Bélák, Kádár Jánosok, sőt Sorosok sem. Csak az emberibb  munkakörülményekért küzdő bérmunkások és az őket kizsákmányoló gyárosok.  Most csak egy dolog dönthet már, hogy lesz -e érdemi tárgyalás a követelések ügyében, vagy sem…

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács keretében 2010 óta szintén folyamatosan eredménytelen tárgyalások folynak a közszféra bér- és foglalkoztatási helyzetével, munkajogi szabályozásával kapcsolatban.

2018. december 19-én 15 szakszervezet, illetve szakszervezeti szövetség megalakította az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottságot. A bizottság megfogalmazta a követeléseit:

A szakszervezet azt kéri, hogy a kormány öt napon belül jelölje ki az egyeztető eljárásban résztvevő képviselőjét és Orbán Viktor az egyeztetés helyéről és időpontjáról szóló értesítését haladéktalanul küldje el nekik.

ez is érdekelheti


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide

%d blogger ezt szereti: