2020
16
03

Nem áll le a világ !

Azt mondja Barabási Albert László, világhírű hálózatkutató, hogy le fog állni a világ. Jómagam pedig arra gondolok, hogy a világ meg sem moccan, lesz tavasz és aztán jön a nyár is. Nyílnak a virágok, nő a fű, és előjönnek az enyhe melegedésre a rovarok első hírnökei is. Apró méhek végzik évmilliók szorgalmas munkáját.Szóval a világnak nem ellensége a COVID-19. Csak az embernek. És valószínűleg ez megfordítva is igaz, mivel az ember vált a világ és benne a természet ellenségévé, most ezért támadt rá ez a könyörtelen vírus. Ez a szuperintelligens gyilkos tudta, hogy milyen hadászati taktikával támadjon meg csaknem 8 milliárd Homo sapienst. Egyetlen emberi lény szervezetében képes legalább ennyi számban frontot nyitni. Gondoljunk bele mekkora létszámú ez a hadsereg! Nyolcezer milliószor 8 ezer millió kitűnően képzett katonával támad. És ebben a pillanatban, ahogyan a híres hálózatkutató írta, nincs ellene védekezőképes immunrendszer. Csak vírushordozó van, aki esetleg fiatal és életerős, átvészeli a lerohanást, de másokat életveszélyesen megfertőzhet. Idős embereket, anyánkat és nagyapánkat, rájuk feni a halál kaszáját. És elviszi őket, ha nem védjük meg az életüket. Terjed és nem veszi figyelembe “hány ország zárja le a határát és hány repülőjárat lesz lemondva vagy hány iskolát zártak be. Ahol tíz beteg van kórházban, ott már több száz fertőzött él a közösségben. Sokan soha nem is tudják meg, hogy fertőzöttek voltak, mert nem voltak szimptómáik. Viszont rajtuk keresztül is terjed a vírus”.

És hogy miért igazi demokrata ez a parányi, alig néhány nanométernyi agresszor ? Mert nem válogat és lekenyerezhetetlen. Megfertőz dollármilliárdost, a siker csúcsán álló celebet, államférfit vagy akár egy húgyszagban fetrengő, nyomorult életű hajléktalant is. Nem manipulálható és megfélemlíthetetlen. Nem hat rá semmiféle propaganda, kényszer vagy parancs.

Csak lassítani lehet ezt az akadály nélkül terjedő “öldöklő halál angyalát”. Ezért megdöbbentő, hogy az emberi butaság és felelőtlenség a fegyvertársává válhatott. Ott, ahol a rend embere hazugságra biztatja az Olaszországból érkező kamionost, ott ahol a bevásárláskor szabad kézzel fogdossák a pékárut, ahol mosatlan kézzel váltanak technikai eszközöket, és ott ahol egymásra másznak a boltokban és más közösségi helyeken, prüszkölnek, köhögnek higiénia nélkül; összegyülekeznek, amikor már régen elkülönülni kellene. Egyszóval provokálják COVID-19 őfelségét, amire ő még jobban haragra gerjed és lázat szítva féktelenül támadni kezd.

Megnyugtató mégis valamelyest, hogy köztünk emberek közt is vannak azért méltó ellenfelei. Orvosok, ápolók, akik életük kockáztatásával is végzik hivatásukat, a gyógyítást. Kutatók, akik ezekben a napokban világszerte csoportokban együttműködve, éjt nappallá téve törik a fejüket, keresik és kísérletezik a tömeggyilkost megállító fegyvert, az életet mentő védőoltást.  És azok az ismeretlenek, anyák, apák, ifjak és öregek, minden kontinensen, szerte a világban, akik figyelmeztetik  azokat, akik nem mostak kezet, másokat veszélyeztetnek, vagy mások életére törnek felelőtlenségükkel – olyan ismeretlenek, egyszerű emberek, akik maguk is mindent megtesznek, hogy ne vigyék haza a vírust, akik túllátnak maguk önös érdekein és felismerik az igazi veszélyt. Segítenek, bevásárolnak, gyűjtenek, ápolják az elesetteket. Vigyáznak rájuk nagy gonddal és figyelemmel. Összefogva harcba szállnak, hogy megállítsák COVID-19-et. És egy napon fáradságuk,áldozatuk sikerrel jár majd!

 

 


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide