2022
27
06

Sopron a stratégiai színhely

Sopron immár stratégiai színhellyé vált az Orbán kormány számára. Stratégiai és spirituális helyszínné is egyben. Úgy tűnik a miniszterelnök nagyon szereti Sopront. Sőt mi több talán már-már valamiféle mágikus várakozással tekint a Leghűségesebb városra. Az pedig hozzá is a leghűségesebb minden hűséges városok közt. Hiszen itt még soha nem érte csalódás. Egyre gyakrabban választja tehát sordöntő összejövetelek célpontjául városunkat. És valljuk be a soproniak jó része is imádja, rajongva viszont szereti kormányfőnket immár jó hosszú ideje. Nincsen ebben semmi rossz. Sopron a narancsbőrűek legnagyobb fellegvára, ezt most már határozottan állíthatjuk. Bár igaz ennek a találkozónak némi kényelmetlenségei is adódhatnak, hiszen két napig a sopronbánfalvi kolostor környékén lakók képtelenek lesznek majd telefonálni és sok lesz az ellenőrzés városszerte is. Mozgósítva lesznek a rend őrei, a mentők és a tűzoltók . Reméljük nagy tettekre hajtja őket az a bizonyos parraghi adrenalin löket.
A jövő héten kedden és szerdán a magyar nyugat legnyugatibb templomhegyén teszik majd próbára szellemi képességeiket országunk új és régi vezetői. Izgatott, háborús, árstoppos, Brüsszel viharaitól megtépázott időszakban, amikor a legkisebb mondatnak is nagy jelentősége van. És ha a Lajtán túlról nem is érkeznek majd dícsőítő szavak, sőt egyre gyakoribb nemtetszést nyilvánító intézkedések történnek majd, és magát a kormányfőt érintő támadások jönnek onnan sorozatban, abban biztosak lehetünk,hogy a tökéletesen birtokba vett magyar közmédia nem fog majd fukarkodni a dicshimnuszokkal. A helyszín kiválasztása pedig azért is ötletes, mert az osztrák határ mindössze pár kilométerre lesz, Bécs pedig alig több,mint hatvanra légvonalban. Onnan kívánta az elmúlt napokban az állami köztévé egyik főszereplője kormányfőnknek a halálát. Lássuk be nagyon csúnya dolog volt ez, a sógorok is belátták és már elnézést is kértek érte. Igaz tudjuk Orbán Viktor is földi halandó. Éppen ezért igencsak gyalázatos volt az osztrák állami televizíó második vezetőjének azt kivánnia ,hogy a magyarhon első vezetője szívinfarktus által is elhunyhatna. Mindezt pedig csak azért mert a hatalmas vagyonnal rendelkező és a szovjet időszakban KGB ügynökként és besúgóként ténykedő Kirill pátriárkát, Moszkva és egész Oroszország pátriárkáját ő megvédte és visszavonatta az ellene kiszabni készülő vétót. Persze nemcsak az osztrák állami tévében háborodtak fel Putyin egyik legjobb barátja és az Ukrajna ellen indított háború lelkes híve ellen tervezett nyugati vétó megtorpedózása miatt. Egyszerűre zárva, szerintem mindez nézőpont, lelkiismeret és jóízlés dolga . Országunkban ahol még mindig nem hozták nyilvánosságra a teljes ügynöklistát lehet,hogy nem sok vizet zavar. Ha Orbán a megszokott formájában lesz, biztosan nem hagyja majd ki a szurka-piszkát, mert ami azt illeti valamikor volt nekünk egy Mátyásunk, aki Sopronból Bécset is elfoglalta. És mit ad Isten volt egy másik Mátyásunk,aki a soproni Széchenyi gimnázium múlt századi elődjében koptatta a iskolapadot. Ő nagy Moszkva barát volt. Hű de meg akarta leckéztetni az imperialista Nyugatot.
Annyi bizonyos Sopronban a jövő héten megint összefutnak a történelmi szálak. A lecke most is fel lesz adva. Hogyan tovább Orbán Viktor? ( A képen a tervezett kormányülés helyszíne)

Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide