2020
02
04

Számít még, hogy mit írnak, mondanak rólunk magyarokról?!

Az az igazság, hogy jobban szeretem, ha dicsérnek bennünket, magyarokat. Az elmúlt évszázadokban erre is volt példa. Most európai és tengerentúli médiumok, tv-műsorok tucatjai cikiznek bennünket az elhíresült korona-törvény miatt, amely korlátlan időre terjesztette ki a vészhelyzetet.Hát nem tudom, hogy kinek jó ez? Ha ezzel a korlátlan hatalommal, annak lehetőségeit kihasználva  2022-ben is győzni fog a Fidesz, akkor nekik biztosan jó. Nekünk, az összmagyarságnak azonban nem hiszem, hogy szükségünk volt erre (mármint az egész nemzetre gondolok most, nemcsak arra a milliószor emlegetett “kétharmadra”). Dicséretet biztosan nem kapunk ezekben a napokban, hetekben. És hogy még mit hoz a jövő ki tudja.Talán csak a Kreml ura, Vologya nézi örömmel ezt az új akciót. Gondolja: – F@sz@ gyerek ez az Orbán, már megint borsot tört a liberális mainstream képviselőinek orra alá. Biztosan Erdogan is somolyog, meg mindenki más, aki éppenséggel nem kedveli a Nyugatot, és annak  demokráciáját úgy Isten igazából. Szerintem ez ügyben nagyon rossz tanácsadói voltak Orbán Viktornak, ha pedig csak ő maga döntött, bizony alaposan túllőtt a célon. Hiszen akkor is győzhetne két év múlva, ha esetleg figyelembe vette volna az ellenzék kérését és határozott időre hozza meg, azt a fránya vészhelyzet törvényt. ( A legfrissebb felmérések szerint jelenleg 50 százalékkal nyerne! ) Ő azonban hajthatatlan maradt és még azt a százezer magyar polgárt sem vette figyelembe, akik tiltakoztak, a teljhatalom időtlenítése ellen. Most persze lehet magyarázkodni, hogy ez a törvény semmit sem árt a demokráciának, meg szabad marad itt a sajtó, mint a madár. Úgyis a parlament dönt majd a veszélyhelyzet visszavonásáról, ha majd a vírus támadása alábbhagy, vagy éppenséggel megszűnik a Covid-19 fenyegetése. Hát fene tudja! Azért nekem mégiscsak jobban tetszettek azok a vélemények, amiket a régmúlt és a közelmúlt időkben igen komoly emberek mondtak országunkról -ahogy elnézem mostanában nemigen számíthatunk ilyenekre- dicséreteinkről itt van néhány példa:

ARDEZI perzsa író, 1050. körül:
“A magyarok bátrak, jó kinézésűek, és tekintélyesek. Ruházatuk színes selyemszövetből készült, fegyverzetük ezüsttel bevont, fényt kedvelők.”

V. MIKLÓS pápa 1449-ben, III. CALLIXTUS pápa 1455-ben
“A Kereszténység védő pajzsa” címmel tüntette ki Magyarországot

HARLES-LOUIS MONTESQIEU (1689-1755), francia filozófus:
“A magyar híres szabadságszeretetéről, nemes és nagylelkű jelleméről, hősi bátorságáról. Vendégszeretetének legendás híre van.”

OTTO VON BISMARCK német kancellár (1815-1898):
“Különös nép a magyar, de nekem nagyon tetszik.”

“A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben.“ALBERT CAMUS (1913-1960) francia nobeldíjas író 1957. október 23-án tartott beszédéből.

ENRICO FERMI olasz atomfizikus (1901-1954)
Amikor Fermit megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban, azt válaszolta: “Már itt vannak,… magyaroknak nevezik őket!”

ISAAC ASIMOV (1920-1992) orosz születésű amerikai biokémia professzor, író (Science Fiction), történész, humorista:
“Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok.”

HELMUT KOHL (1930-) német konzervativ politikus, kancellár 1982-1998-ig:
“A legnagyobb csapást a nemzetközi kommunizmusra a magyarok mérték és a berlini falból az első követ a magyar hősiesség ütötte ki.”

Képünkön a Trouw holland napilap karikatúrája


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide