2018
07
03

Bécs kontra Budapest

A legújabb hírek szerint több ausztriai tudósító is készülődik a visszavágásra. Eljönnek Budapestre, hogy fővárosunk lepusztult, hajléktalanoktól hemzsegő, bűnözőktől félelmetes, egyenesen kiábrándító, szégyellnivaló sivár negyedeit , utcáit és tereit tárják a nagyvilág elé.Talán jobb lenne, ha a Kiegyezés után példaadó békét kötött két nagyváros Bécs és Budapest inkább a közös múltunk csodálatos épületeit, nagyszerű alkotásait kürtölné világgá. Hiszen mindkét nagyváros Európa büszkeségének mondhatja magát. A mi Budapestünké a Halászbástya, a felújított Országháza, a Szent István bazilika, a Dohány utcai Zsinagóga, a Mátyás templom, a Budavári palota, hídjaink, fürdőink, a 2002-ben világörökséggé nyilvánított sugárutunk, a Hősök tere és még hosszan sorolhatnánk. Bécs pedig a Városházával, a Spanyol Lovasiskolával, a Hofburggal, a Grabennel, a Szent -István Székesegyházzal, a Burggartennel és még nagyon sok impozáns, világraszóló épülettel, ugyancsak utcákkal, szökőkutakkal és terekkel vívta ki a legélhetőbb európai főváros címét. És természetesen életszínvonalával is a világ elsők között rangsorol.

Azt gyanítom, ha ócska, lepusztult, sivár és szegényes épületeket, lelki és tesi nyomorban élő embereket akarnának bemutatni, akkor ebben a versenyben sajnos mi vinnénk el a pálmát. A Magdolna utca, a Klinikák, az Orczy tér környéke  a Hős utca, akár Chicago legzüllöttebb városnegyedeivel is felvehetné a versenyt. Azután pedig a Soroksári és a Gubacsi út közötti szakasz, ahol csúcsidőben öt méterenként integetnek az intim szolgáltatásokat nyújtó lányok, nos ez sem vallana szégyent a világ ilyen fajta élmezőnyében. A Nyugati téri aluljáró vizeletszagú, nyomorlátványú világa pedig egyenesen felforgatná még a legedzettebb gyomrokat is.Kihalt táj, gazos, bokros környezet, keskeny, rossz minőségű út jellemzi a Kamaraerdei út környékét. És megint a lányok, akik  megrakott tüzek mellett melegednek, mintha New York legfélelmetesebb utcáin kóborolnánk. Soroljuk még tovább? Mert van még elég bőven.

Nos hát semmiképpen se kívánjuk, hogy a nagy nyugati hírügynökségek és újságok tudósítói ilyen képet fessenek egyébként tényleg szépen fejlődő, csodálatos  Budapestünkről. Bizony Lázár János rossz lóra tett, amikor Bécsből akarta megnyerni az itteni választókat. Most már csupán csillapítani lehet a botrány hullámait, ami sajnos már az osztrák kancellárig és Bécs városvezetőihez is eljutott. Én a magam részéről is szégyenkezem emiatt, és továbbra is a világ egyik legszebb és legélhetőbb városának tartom Bécset. És bízom abban, hogy sógorainkban még él a lovagias, megbocsátó szemléletmód.

 


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide