2018
01
10

Életveszély, stoptábla !

Egyszerűen kifejezve életveszélyes. Persze aki mindennap ott autózik, annak megszokottá válhat, hogy egy fontos közlekedési táblát az akácfa lombja takarja. Ám ilyet is csak a Lajtától keletre látni. Esetünkben a János telephez vezető Varsa utca  és a Pozsonyi út kereszteződésében.

Sokat jártam ausztriai mellékutakon és üzemi utakon kinn vállalt munkám során, de ott ilyesmivel soha nem találkoztam. Vajon jobban működik ott a közlekedési hatóság? Szigorúbbak a büntetések? Fokozottabb az ellenőrzés? Nem hiszem. Talán inkább az egymásra figyelés fontosabb sógorainknál. Illetve egyáltalán a nyugatabbra lakó emberek számára. Mert a világ nem szűnik meg a házunk kerítésén kívül. Arra is szükséges figyelnünk, ami már nem a mi “felségterületünkön” történik. A jól működő közösségi élet sava-borsát adja ez a szemléletmód. Pusztán csak azért, hogy mondjuk egy súlyos balesetet megelőzzünk. Kizárólag csak azért, hogy megmentsük valaki, valakik életét, mert legközelebb a miénk is kockán foroghat, és akkor ki segít nekünk, ha nem figyelünk egymásra?

Az akácfa takaró lombját, amely a stoptáblát elfedi  fűrésszel vagy ágvágó ollóval lehetne könnyen eltüntetni. A tábla maga  a Varsa utca felől érkezőnek jelenthet problémát, amint éppen rá akarnak kanyarodni a Pozsonyi útra. Ott pedig jó nagy a forgalom. Rohannak a személy- és teherautók veszélyes sebességgel. Ráadásul építőanyag kereskedéshez , kisüzemekhez , lakóházakhoz vezet ez az utca. Visszafelé egy idegennek jobbik esetben hajmeresztő kalandot, hatalmas fékcsikorgást jelenthet az eltakart stoptábla, rosszabbik esetben… Na erről jobb nem is beszélni !


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide