2018
05
08

“Ferenc fénye” a soproniaktól

Soproni zarándokok ajándékozták meg Ferenc pápát egy automata mécsesadagolóval. A különleges ajándékot Kriston Pál, a győri Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság igazgatója és Henczel Szabolcs, a soproni Szent György-plébánia plébánosa, valamint Dombi János a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium vezetője vitte el a Szentatyának.A zarándokok elmondták a pápának, hogy a cselekvő egyház szolgálatában és annak a célnak érdekében ötlötték ki a mécsesadagolót, hogy a szeretet fényét eljuttassák a családok otthonaiba. A mécsesadagoló készítését egy soproni alapítvány támogatja, amely munkahelyeket teremtett a hátrányos helyzetű családok számára, mert mécseseket készítenek. Ferenc pápa megköszönte az ajándékot és külön kiemelte, hogy a magyarok mindig a legjobb feltalálók közé tartoztak.

Így például büszkék lehetünk Goldmark Péter Károlyra, aki megalkotta az első színes televíziót. Bíró Lászlóra aki a golyóstollat találta fel. Gábor Dénesre, aki a hologram atyja. Jedlik Ányos bencés tanárra, aki a dinamó és a szódavíz kitalálója. Szent-Györgyi Albertre a C vitamin felfedezőjére. Puskás Tivadarra akinek nevéhez fűződik telefonközpont megalkotása. Irinyi Jánosra, aki a világon elsőként gyújtott biztonsági gyufával. Neumann Jánosra a számítógép megalkotójára. És még sokan másokra, akik hazánk hírnevét öregbítették és könnyebbé tették az emberiség mindennapjait találmányaikkal.

A mécsesadagoló nem tartozik az életünket megreformáló, sorsfordító találmányok közé, mégis a jót és a szépet szolgálja a legmagasabb fokon. Köszönjük ezt a soproniaknak!

 

Forrás: Magyar Kurír


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide