2019
16
05

Gólyahalálos őrület

Amennyiben a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója látványos videóban a világhálón bemutatta volna az öt kis gólya emberpróbáló és küzdelmes megmentését; ezrek lájkolták volna és most egy magyar hősről zengedeznének mindenütt. Ezzel szemben látványosan, bekamerázva mutatta őket, “alla natura”, ahogy éppen a természetben történni szokott. Na ebből lett a baj…Mai életünk a világháló jóvoltából valóságos  látványözönben zajlik. Ennek egyik legnépszerűbb műfaja az állati cukiságok címen fut. Az emberek mobiljaikon, laptopjaikon nézegetik az utcán átsétáló kislibákat, akiket a hős tűzoltók megmentenek az autók kerekei elől. Könnyes szemekkel figyelik a műcsőrrel élő lánygólya és  a műlábbal élő gólyafiú nászát. A facebook-on cserélgetik egymással a szívdobogtató póniló mentések képeit.  Azután az aranyos kutyákat,  akik ügyesen betakarják a fázó kisbabát is. Angyali kis pingvin bébiken, meg hancúrozó medvebocsokon nevetnek nagyokat. Mókás állatkákon mosolyognak, amelyek már-már embercsemetéket meghazudtoló pózokban mutogatják magukat.  Hát igen igazi üzletággá nőtte ki magát ez a bombajó cukiság. És mindez egy rafinált, sokszor megszerkesztett képi világban zajlik le, amit mi emberek  a fotelben ülve, vagy sörözgető baráti társaságban,  illetve magányosan szörfözve saját szórakoztatásunkra élünk át. Földünkön naponta százmilliók teszik ezt. A kiábrándító valóság ezzel szemben az, hogy a globális időjárás változás okozta árvizekben, földcsuszamlásokban, hatalmas tüzekben  állatok ezrei pusztulnak el eközben. A szinte már megállíthatatlan felmelegedés pedig száz meg száz faj kipusztulását okozza, és  a szélsőséges klímaváltozás, a környezetszennyezés erdei és vízben élő állatok százezreinek gyilkosává vált. Kinn a házunk falain túl, a város határát átlépve folyamatosan játszódnak le ezek a valódi és elborzasztó drámák, az emberiség okozta horrorisztikus tömeges pusztulások. Mi azonban ezt többnyire csak a híradókban látjuk néhány pillanatig, már szinte meg is szoktuk a nézését és hümmögve, fejünket csóválva csatornát váltunk, miközben felhajtjuk kedvenc sörünket és újabb csipszes zacskónk után nyúlunk. Aztán újra rátalálunk a cuki kis állatainkra, negédes jelenetekre, bundás apróságok vicces attrakcióira. Mondjuk az akrobatikusan  görkorcsolyázó papagájra, meg a hullámlovas tacskó kutyusra.

Az a gonosz igazgató is csak úgy ugrik be véletlenül a látószögünkbe, hogy a nemzeti park munkatársai bekamerázták a bogyoszlói gólyafészket, az zuhogó eső meg egyszerűen eláztatta a kis gólyákat, a gólyaszülők képtelenek segíteni, így azután szemtanúi lehetünk a drámának, ahogy megfulladnak a csöppségek…Nem ehhez szoktattak bennünket. Ez bizony cseppet sem cukiság. Ekkora galádságot  sokan képtelenek elviselni. Miért nem segít a nemzeti park ? Miért tétlen az igazgató? Sokaknál ilyenkor elszabadulnak az indulatok. És miket is üzennek ekkor. Hadd nyújtsunk át tanulságként egy kis csokrot ezekből:

Tisztelt Zavoczky Úr! Ha legközelebb betegnek tetszik lenni, ne adja az ég, akut orvosi ellátásra lenne szüksége, javaslom maradjon otthon, és gondolkodjon el a “természet rendjén”…..

Hát hogy lehet egy nemzeti park vezetője,és alkalmazottja is egy ilyen hulladék?

Korán sem használnám a zavoczki szabolcsra a tisztelt jelzőt

én nem Zsivoczky úrnak kívánok ilyet.. a családjának… nézze végig ahogy a természet elintézi a családját…..

minden téren elbukott és el kell küldeni, ne legyen miből eltartani a családját, mert ez a természet rendje.

Adja az ég ..h semmi orvos Ne legyen 1000km -en belül…Dögöljön meg. Az ilyen….Ő is végignézte volna  ha az ő gyerekei fulladnak a vízbe a lábánál…??!!!!ÁllJON SZEMBE A TÜKÖRREL EÉS MEG ÉL KÖPDÖSSE SZEMBE MAGÁT!!!!!.az Ilyen Nem Ember…..HANYOK AZ ILYENNEK NEVEZETT FÉRGEKTŐL……

Hát ilyeneket, meg hasonlókat üzennek számosan. Ez pedig máris súlyos kórképét mutatja egyre betegebb világunknak. Én éppen ezért  most azt üzenem Závoczky úrnak, hogy máskor legyen sokkal előrelátóbb. Küldjön a gólyafészek helyszínére tűzoltókat, alpinistákat, életüket kockáztató természetvédőket, önzetlen önkénteseket, harcias családanyákat. És kérjen kamerákat, mindenféle látószögből, közvetlen közelről közvetítse a küzdelmes, emberpróbáló mentési munkálatokat, meg értesítse a sajtót, a médiumok tucatjait, csináljon olyan óriási felhajtást, hogy belepukkanjon az egész  világ. És akkor Önt most nem gyalázná senki, hanem megszavaznák a haza  hősének. Népszerűsége túlszárnyalná bármely celebünk ragyogását. Főleg pedig senki sem kívánná az Ön családjának halálát!

 

Fotó: Serföző József


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide