2018
03
07

Közelít a Mars

A hírek szerint július utolsó napján szabad szemmel láthatjuk a Mars bolygót. Ritka pillanat, mert legközelebb csak 2035-ben ismétlődik meg ez a jelenség. Félelmetes belegondolni is, mi minden történhet addig magánéletünkben és az emberiség történelmében is.Ebben a felgyorsult világban technikai csodák születhetnek meg addigra. Új találmányok és új gyógyító eljárások. Tudományos eredmények,melyek tovább lendíthetik az emberiséget rögös útján kicsi Földünkön. Aztán új művészi alkotások, remekművek jöhetnek világra irodalomban, zenében, képzőművészetben és az építészetben is. De legfőképpen remélhetjük, hogy környezetszennyezéstől, az élővilág kipusztulástól megmenthetjük bolygónkat és nem kell innen elmenekülnünk, mint ahogy azt Stephen Hawking megjósolta.

Aztán az Isten mentsen meg bennünket az önpusztító, öngyilkos társadalmaktól is, a háborúk iszonyától. Az éhezéstől és a fertőző betegségektől, a harci cselekményekhez nem közvetlenül kötődő pusztításoktól. Sajnos a Mars közelsége az asztrológusok szerint éppen ezeket az erőket erősíti fel. (Már aki hisz benne !) A tűzpiros bolygó az aktivitást, az önbizalmat, a győzelem iránti vágyat, a férfi erőt és az érvényesülési képességet jelenti. Rossz természetű bolygóként ismerik, a tűz uraként, a háború isteneként és katonák védelmezőjeként.  A görög mitológiában Arésznak, a háború istenének felel meg.

Pedig nekünk embereknek, inkább a női princípium elterjedésére volna immár szükségünk. A Hold jöhetne közelebb, még ha őt naponta láthatjuk is, mert a nőiesség megszemélyesítője. A megértésre, az érzékenységre, a család iránti szeretetre, a béke vágyára, anyához és egyben a Földanyához, az utódokhoz kapcsolódó jó viszonyra lenne nagy-nagy szükségünk. Hiszen elég agresszió tüzeli mindennapjainkat. Az utakon, a munkahelyünkön, a tévében és filmekben, a világhálón és a harctereken, Ukrajnától Bolíviáig, A Közel-Kelettől Afrikáig. És a terror megállíthatatlannak tűnik a világ minden részén, bombamerényletekben és gázolásokban, iskolai lövöldözésekben és nemi erőszakban, otthoni bántalmazásokban, utcai verekedésekben. Szavakban és tettekben egyaránt.

Utóirat: Távcsővel már sokszor láttam a Marsot. Először tizennégy éves koromban. A családi házunk udvarában állítottunk fel egy tükörreflexes, házilag gyártott távcsövet. Boldogok voltunk, amikor a Mars piros pontját megláttuk benne. Békés nyár éjszaka volt az. Csillagok milliói pöttyözték fenn a sötétlő eget. Ott ragyogott méltóságában az egész világmindenség.Nem gondoltunk arra, hogy születési évemtől számítva napjainkig csaknem 6.000000 ember halt meg a különféle háborúkban Földünkön. És ez az állítólagos  béke időszakában történt!( Obermeyer kutató csoport adatai).

Fotó: Mars (Pixabay)


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide