2020
09
07

Megfutamodtak a Fertőt kizsákmányolni szándékozók

Hosszú idő óta az első,  valóban független hírportálunk az enyugat.hu adta hírül a soproni polgároknak , hogy a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. még a koronavírus-válság előtt lemondott a partra tervezett százszobás szálloda, a huszonhat apartman, az ökocentrum, a madárles és a kilátó építéséről

Meglehet a cölöpházak is megmenekülhetnek. Most már csak az kérdés, kik felelnek a meggondolatlan gigaberuházás okozta eddigi károkért, azért hogy immár két éve nem vehetik birtokukba a város lakói hagyományos és kedvelt fürdőhelyüket. Természetesen a Fidesz uralta helyi médiumok hallgatnak, várják az ukázt ,hogy miről számolhatnak be egyáltalán a közvéleménynek. Előbb-utóbb azonban ők is megszólalnak majd, magyarázva a bizonyítványt, ami persze számukra sem lesz könnyű feladat.

Gibicsár Imre, a Leghűségesebb Városért Egyesület polgármesterjelöltje és aktivistája máris megnevezte azokat, akik szerinte felelősséggel tartoznak a történtekért:

“Azok, akiknek joguk és kötelességük lett volna Sopron és az itt élő polgárok érdekeinek képviselete.
Legelőször is Dr. Fodor Tamás volt polgármester, Dr. Simon István alpolgármester valamint a korábbi és jelenlegi Fidesz-KDNP képviselők, akik egyetlen kérdés, vagy előzetes tanulmányok elkészíttetése nélkül szolga lelkűen megszavaztak mindent, amit a tervező kért, az első perctől kezdve az utolsó módosításokig. Nevezzük még meg név szerint Dr. Sárvári Szabolcs jegyzőt, aki Fodor Tamással közösen tett egy javaslatot, annak lett az egyik eredménye az, hogy a leégett cölöpházak nem épülhetnek újra. A fentiek által elfogadott rendelet úgy szól: „…a hatályos jogszabályokban támasztott követelmények nem teszik lehetővé a leégett cölöpházak újjáépítését a jelenlegi területen. A fejlesztésüket lehetővé tevő terület-felhasználás így törlésre kerül a tervből. Az üdülősort beépítésre szánt különleges területbe soroltuk. …” Aztán itt vannak még, Kárpáti Béla helyi KDNP-alelnöke a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, akinek munkáját, a Fidesz országgyűlési képviselője, Barcza Attila és a Fidesz-KDNP soproni szervezetének képviselője, Farkas Ciprián két tanácsnok segítette. (Farkas Ciprián mára polgármester) Ők ketten felügyelték a Modern Városok Program és a Települési Operatív Programok keretében érkező pénzeket.”


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide