2019
02
03

Meghátrált a propaganda gépezet

Az eredeti terveknek megfelelően március 15-én véget ér a kormány Európai Néppárt által is sokat bírált plakátkampánya – közölte a Twitteren Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Jobb későn, mint soha gondolhatnánk. Nyilvánvaló, hogy a durva Brüsszel és Európa ellenes kampány, ami épp most volt kibontakozóban.( Sopronban és más városokban még csak ezen a hétvégén helyezték ki a Soros és Juncker ellen uszító hirdetéseket) csúfos kudarcot vallott. A gyűlöletkeltésre alkalmas propaganda akció miatt ezért napokon át támadta  a Fideszt,  az Európa Néppárt európai parlamenti csúcsjelöltje, Manfred Weber, és több alkalommal is kérte a magyar kormányt, hogy függessze fel a Brüsszelt támadó kampányt, illetve szolidaritást várt el Orbán Viktortól.Felmerült az is, hogy a Fideszt több Európai Néppárt-tagszervezet is kizárja a pártcsaládból.Weberen kívül a  német keresztény nagypártok és maga Angela Merkel kancellár is élesen kritizálták a magyar kormányt a Brüsszel-ellenes plakátok miatt, szolidaritásáról biztosítva a plakátokon megjelenő Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnököt.

A magyar kormány most azt állítja, hogy amúgy is csak március idusáig tartott volna a kampány. Ezt viszont nehéz elhinni, hiszen egy alig kéthetes óriásplakát kampánynak semmi értelme nem lett volna. Ráadásul valószínűleg éppen az ellenkező hatást váltotta ki. Jómagam is találkoztam a Fidesz táborához tartozó olyan szavazókkal is, és persze ellenzékiekkel is, akik ezt a fajta kampányt már túlzottnak és nagyon durvának találták. Hiszen egyetlen jó érzésű ember, pártpolitikai csoport sem csinálhat bele a saját fészkébe. Most már csak az a kérdés, hogy az erkölcsi fiaskón túl, az okozott anyagi kárért vajon ki vállalja majd a felelősséget ? A kampányba fektetett forint  milliókat ugyanis az adófizető polgárok zsebéből húzták ki. Az enyémből, a tiédből és mindnyájunkéból egyaránt. A magyar embereknek márpedig joguk van erről elszámolást kérni!


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide