2019
09
09

Négy nap alatt 21 ember vesztette életét

Valami nincsen rendben az útjainkon. Az elmúlt hétvégén Magyarországon  167 közlekedési balesetnél helyszíneltek. 17 ember vesztette életét, 41 súlyos, 113 könnyű sérüléssel végződött. Ma pedig újabb szörnyű baleset történt a 81-es úton Mezőrőrsnél, ahol egy kamion alá szorult autóban négyen haltak meg.A rendőrség szigorú ellenőrzésekről tájékoztat, miszerint könyörtelenül fellép az ittas vezetés ellen, a szabálytalankodókat, elsősorban a gyorshajtókat üldözi és bünteti nem  kevés summával, mégsem javul a közlekedési morál. Valószínűleg nem is lehet komolyabb eredményeket elérni egy túlhajszolt, ideges országban. Ott, ahol csak keveseknek adatik meg, hogy a luxus, a biztonság örömeit élvezzék a könnyen megszerzett, vagy éppen ellopott pénz jóvoltából. A többségnek hajszolnia kell magát akár külföldre ingázóként, akár itthon a jobb megélhetésért. A dolog tehát a fejekben dől el. Fáradtság, stressz, túlfeszítettség réme lebeg a volánt markolók feje felett. Ezt valószínűsíti az is, hogy például a sokkal több gépjárművet birtokló országokban, mint Svédországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában jóval kevesebb a halálos baleset. Magyarországon az útbiztonság az uniós átlag alatt van: 2017-ben a közlekedési baleseteknek köszönhetően egymillió lakosra 64 halálos áldozat jutott, míg az EU-s átlag 49 volt. A biztonságosabb utak, az autókba szerelhető fejlett biztonsági berendezések bizonyosan sokat javítanának az itthoni helyzeten. Ám a legfontosabb az lenne, ha minden honfitársunk magasabb életszínvonalon élhetne, azaz kevesebb hajtással, túlmunkával, idegőrlő kényszerrel  szerezhetné meg a mindennapi kenyerét, és nem az európai átlagjövedelmek sereghajtói közt tévelyegnénk. A kényelmesebb és biztonságosabb élet valószínűleg a közlekedés biztonságában  is meghozná eredményeit. Bizonyosan emberéleteket menthetne meg.

 

 

A fotó illusztráció


1 hozzászólás »

Motoros Csapat hozzászólása

2020. 08. 20. / 06:14

az utak minőségéről nem esett szó!A vezetés közben a kátyukat figyelik a sofőrök,így a közlekedésre már nem marad figyelem.A 26-os út tehermentesítő elkerülő szakasza 25 éve várat magára.
ami megvan út néhány éven belül foltozott. Ez is baj!

Szóljon hozzá

Motoros Csapat szerint:

az utak minőségéről nem esett szó!A vezetés közben a kátyukat figyelik a sofőrök,így a közlekedésre már nem marad figyelem.A 26-os út tehermentesítő elkerülő szakasza 25 éve várat magára.
ami megvan út néhány éven belül foltozott. Ez is baj!

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide