2019
13
07

“Nobozmeg”!!!

Most hogy a kormányunk állig felfegyverzi az országot. Pénzzel, paripával, új egyenruhával látja el honvédjeinket, dukálna már egy új csatakiáltás is, mert anélkül bizony nincsen honvédelem, nincsen háború.

Orbán Viktor  bejelentette, hogy a kormány meg fogja duplázni a katonai kiadásokat. A NATO a tagállamok számára a GDP 2 százalékának védelmi célra költését irányozza elő. Magyarországon a katonai költségvetés legutóbb a GDP 1,75 százalékát tette ki, Orbán a megduplázással tehát túlteljesíti a NATO-célt. A jelentés szerint a német Krauss-Maffei fegyverkonszern 44 Leopard 2 típusú harci páncélos és 24 önjáró löveg szállításáról kötött szerződést Budapesttel. Nem is beszélve arról, hogy kézi fegyverek gyártására üzletet kötöttünk a híres cseh Ceská Zbrojovka fegyvergyárral. Lesz tehát itt golyó meg puska bőven. Sőt varrják már a hadseregünk új egyenruháit is, aminek bemutatója a napokban volt. Nem tudni pontosan mire készülünk. Háborúra? Honvédelemre ? Brüsszel támadására? Keletről most valószínűleg nem jöhet a vész, hiszen jóban vagyunk az orosz cárral, Putyinnal és az új Kínai Birodalommal is. A V4-ek szövetsége is biztos alapokon áll miniszterelnökünk szerint. Esetleg Románia kerülhet szóba, velük nincs igazán minden rendben, meg is kezdték a derék dákok a miénkhez hasonló fegyvergyár telepítését, csakhogy ők az olasz Berettát választották, talán éppen  nosztalgiázó gondolatokat ápolva  az állítólagos ókori római kontinuitásukról.

Mindenesetre úgy tűnik pénz és paripa már jócskán van és lesz nálunk. Igazán már csak katonák kellenének hozzá, de lehet hogy az is meglesz. Ami azonban még ennél is sokkal jobban  hiányzik az a csatakiáltás. Enélkül bizony nincsen meg egyetlen valamirevaló hadsereg sem. Szerencsére választékunk bőven akad régi történelmi múltunkból. Így például a honfoglalók  “Huj. huj-a! ” Bár, ha meggondoljuk ma már talán kissé komikusan hatna. A “Hajrá !” már sokkal jobban hangoznék, de azt bizony minden időkre lefoglalták az 1848/49-es szabadságharc honvédjei. Marad még egy egészen friss, alig nyolc évtizedes csatakiáltás, amivel már az akkori német szövetségeseink is nagyon megvoltak  elégedve, sőt  a Wermacht katonai híradóiban is leadták azt:  “Vitéz magyar szövetségeseink, ajkukon az ősi “Nobozmeg!” csatakiáltással rohamozzák a bolsevik állásokat”. Ez a kiáltás őszinte és szívből jövő igazán, de hát mégiscsak egy napjainkban nem éppen szalonképes szövetséghez kötődik. Ám mivel most is Berlin fegyverez fel bennünket, az új magyar-német fegyverbarátság tiszteletére és kormányunk eltökélt hazafiasságára gondolva, lenne egy szerény javaslatom. Legyen az új csatakiáltás: Viktorért és a Narancsbirodalomért előre ! Nobozmeg!

 

Fotó: Az új megvásárolandó Leopard 2


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide