2019
15
08

Rekord: 101 ezren dolgoznak Ausztriában!

A Privátbankár.hu közlése szerint  júliusban 101 449 magyar dolgozott Ausztriában, 1919 fővel több, mint júniusban és 4812-vel több, mint 2018 ugyanazon hónapjában. Ezzel a létszám először lépte át a százezer fős határt – ami eddig csak a német polgároknak sikerült -, és egyben új historikus rekord is.

Akár örvendhetnénk is a magyarok újabb rekordjának, ha nem néznénk a számok mögé és nem látnánk azt, hogy egyre több jól képzett szakember, mester, tanár, orvos és mérnök hiányzik az itthoni munkaerőpiacon. Még mindig és egyre inkább aktuálisak a három éve Modern rabszolgák című könyvemben leírtak: “Naponta ezrek lépik át Nyugat-Magyarország átkelőinél az osztrák határt. Ki törvényesen bejelentett munkaszerződéssel, ki feketén igyekszik oda, ahol munkájáért cserében jobb megélhetést, magasabb életszínvonalat remél.  Sokan emberi szóra, megbecsülésre találnak odakinn, másokat megalázó, alárendelt helyzetbe hoznak, hogy a sógoréknál éhbérnek számító fizetségéért cserében minden piszkos és alantas munkát elvégeztessenek velük”.

Itthon pedig a munkaerőhiányt keletről importált ukrán, román, mongol, sőt indiai, munkásokkal próbálják pótolni, de azok szakértelme általában meg sem közelíti a magyarokét. Ezek a rejtett “migránsaink”, akik lepusztult munkásszállásokon, tömegnyomorban, alaposan frusztrált lelkiállapotban igyekeznek helytállni. Sopront ugródeszkaként használják, de amíg nem találnak a Lajtán túl jobb ajánlatokat, itt is megteszi nekik, az otthoninál jóval magasabb bér. Városunk pedig fuldoklik az “embersűrűs vadonban”. Hogy milyen árat fizet ezért Sopron, azt csak az elkövetkező években, évtizedekben ismerjük  majd meg. A mindenkori városvezetésnek mindenesetre sokkal tudatosabban és átgondoltabban, és főleg érdemben, hozzáértően  kéne már régóta foglalkoznia ezzel a súlyos problémával. Amíg minden nyár újabb és újabb rekordokat szül számunkra, addig minden egyes kinn dolgozó honfitársunk újabb és újabb problémákat jelent az itthoniaknak, mert ez bizony egy láncfolyamat, amiről ők tehetnek a legkevésbé. Országunk polgárainak itthon kellene megtalálnia a boldogulást, a jobb életet, mert ez így már nem folytatódhat sokáig. Ők nem ilyen Magyarországot akarnak.

 

 


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide