2018
09
01

Sopron pióca nagyhatalom

Sopron pióca nagyhatalom volt a 19. század elején. Egy Varambier nevű francia kereskedő tavat vásárolt a mai Erzsébet kert környékén. Tenyésztett vérszívóit hazáján kívül eljuttatta Angliába, Hollandiába és Németországba. Később úgy megnőtt a kereslet, hogy a Fertő tóban is megkezdték a gyűjtést.A piócás tónak, László Ernő soproni helytörténész leírása szerint, a Deák kút volt a forrása, innen kapta éltető vizét. A leleményes francia évente 50-60 millió vérszívót exportált Nyugat-Európába. A nadályokat az érelmeszesedés megelőzésére, sőt a magas vérnyomás csökkentésére is használták. A testen található véraláfutások, ütések, sérülések kezelésére is kiválóan bevált módszer.

A mai kutatások is igazolják, hogy a pióca kezeléssel nő a szervezet immunitása a fertőzésekkel szemben. Csökkenti az allergiás tüneteket és megelőzi azokat, legyengíti a testben lévő kórokozók életképességét, kedvezően befolyásolja a gyulladásos tüneteket, javítja az asztmások légzését. Hatásos a görcsös végtagok, ödémás lábak valamint aranyér kezelésére. A kozmetika iparban mint regeneráló szer ismeretes. A nyirokrendszeren keresztül a káros folyadék levezetésével méregtelenít, javítja az ízületek, izmok, belső szervek vérellátását. Megszünteti a szövetekben a fehérjepangást, a mobilizálható ödémákat, cellulitist és csökkenti a fibriózis kialakulását. Alkalmazható reumás és egyéb ízületi betegségeknél és még ki tudja hányféle nyavalyára.

A természetes gyógymód felelevenítése hasznos volna napjainkban is. Ezt a gyógymódot ugyanis alig használják mostanában. A soproni piócák európai híre megint egy leleményes folytatóra várna. Ki tudja? Lehet még valami belőle, a nadályok kereskedelme szabad, de valamelyest korlátozza a jó pár évvel ezelőtt megkötött washingtoni egyezmény.


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide