2019
09
12

SZOBROT AZ INGÁZÓKNAK, A VILÁGON ELSŐKÉNT!!!

Tavaly április 18-án írtam arról az Europali olvasóinak, hogy szobrot kellene állítani azoknak, akik naponta átkelnek a határon, hogy jobb életet, európai színvonalú megélhetést tudjanak biztosítani maguknak és családjuknak. Számuk már meghaladja a 100 ezret. Küzdelmük megérdemli az itthoni megbecsülést és tiszteletet. Írásomra ezrek figyeltek fel. Ezért úgy döntöttem, hogy vállalom a világon elsőként megvalósuló szobor megalkotásának szervezési munkáit.

Ez a szobor,amely a világon elsőként kerülne felállításra a Sopron-Klingenbach határátkelőhely közelében, szemmel jól látható, impozáns magaslaton, örök mementót állítana mindazoknak ,akik valaha is munkába álltak nyugati szomszédunkban és ott keresték meg mindennapi kenyerüket. Emléket állítana azoknak, akik naponta útra keltek esőben, hóban, hidegben, vagy forróságban, hogy maguknak és családjuknak egy jobb életet biztosítsanak, olyat amelyet egy európai polgár megérdemel. Hirdetné azok küzdelmét, akik vették a fáradságot, hogy ingázóként megmutassák, mi a magyar munkás, alkalmazott, vállalkozó igazi becsülete és szorgalma határainkon kívül is. Példát adna az egész világnak, hogy lehet összefogás, azok között is, akik gyakran életüket kockáztatva, egészségüket próbára téve, Ausztriában állták meg helyüket akárcsak néhány napig, vagy szívósan, kitartóan  évekig, évtizedekig. Nem utolsósorban azoknak is emléket állítana, akik kinn munka közben vesztették életüket, vagy váltak rokkanttá egy életre, de bátrak ,voltak és kezdeményezők, soha nem maradtak a tétlenség gyötrelmében.

Fel hát a feladatra! Várunk mindenkit! VALÓSÍTSUK MEG A VILÁGON ELSŐKÉNT AZ INGÁZÓK SZOBRÁT!!!A szobor az elképzelések szerint nagy méretű lenne, az ingázó kellékeit, személyautót, furgont, kisbuszt és annak utasait ábrázolná, éppen a kifelé, a határ felé haladás pillanatában. Jól látható lenne, mindenki számára, mert a Bécsi-domb magaslatára helyeztetnénk el. AZ ALKOTÁST NEVES SZOBRÁSZMŰVÉSSZEL SZERETNÉNK ELKÉSZÍTTETNI, AKINEK SZEMÉLYE GARANCIA LENNE A MŰ ESZTÉTIKAI ÉS KIFEJEZŐ JELLEGÉRE. A szobor terveit már a jövő év elején bemutatnánk és mindenkinek szavazati jogot adnánk elfogadásához. MINDENNEK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ AZONBAN KOMOLY ÖSSZEGRE VAN SZÜKSÉG. Amennyiben elfogadod az ötletet és jónak tartod véghezvitelét, kérlek támogasd akárcsak a legkisebb összeggel is. Amennyiben legalább ezer forintot áldozol a cél megvalósításhoz, neved felkerül a szobor talpazatára, mint támogatóé. A megvalósításhoz, amennyiben megfelelő számú támogató akad, alapítványt szeretnénk létrehozni. A szobor ügyének előre haladásáról, hetente beszámolunk az Europali blogban.

Támogató szándékotokat kérlek  –     kuntz.zoltan@gmail.com  –  címen jelezzétek. Amennyiben elegendő támogató akad, NAPOKON BELÜL megadjuk azt a bankszámlaszámot ,amire elindítjuk a gyűjtést!!!

 

 

 

Képünk illusztráció: Autós szobor Monte Carloban. Egy Grand Prix emlékére !

 

 


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide