2018
10
04

Van mire szerénynek lenni

Habár összességében többen szavaztak az ellenzékre, a választási rendszernek köszönhetően mégis a kormányerők győztek. Ezt a fölényes győzelmet én előre megjósoltam egy a múlt év november 2-án írt blogomban. Most az helyzet, hogy sorra buknak el az ellenzéki pártok és médiumok, ki gondolta volna, hogy a nagy múltú Magyar Nemzet is elvérzik egy napon, amely annak idején még Hitler birodalmával is szembe mert helyezkedni.Nem hiszem, hogy ezeknek a folyamatoknak bárki is józan ésszel gondolkodva örülne. Ha jobban meggondoljuk a Fidesz-KDNP -nek, végül így nem is marad majd  valódi harcos ellenzéke. Minden és mindenki felmorzsolódik a másik oldalon, a folyamatos veszteséget hozó politikai birkózásokban . A média piacot pedig teljesen uralmuk alá veszik a kormány támogatta újságok, rádiók és televíziók. Sajnos én már éltem egy ilyen korszakban, sőt csaknem életem felét ebben éltem le. Szerintem a kormány sem örül annak, ha tényleg rosszra fordulnak a dolgok, még  az is előfordulhat, hogy a  parlamenti demokrácia látszatát sem tudja majd bemutatni az Európai Unió vezetőinek és a  világ közvéleményének. Ami eljöhet a következő négy évben az a teljes és totális uralmat jelenti az Orbán rendszernek. Vészesen újra elérkezhet az a korszak, amikor a kormányon lévők mesterséges ellenzéket kényszerülnek kreálni. Olyan bírálókat és kritikusokat, akik a lényeget ugyan nem firtatják, de azért csipkedik a hatalmat.

Hasonló volt a Kádár rezsim utolsó időszaka is. Akkor az újságírók kénytelenek voltak élni az “öncenzúra csodálatos” találmányával. Mi mást tehettek, ha szerették a szakmájukat és meg akarták őrizni állásukat, el akarták tartani családjukat. Tisztelet azoknak, akik olykor egy-egy írásában szembe merészeltek szállni az  egypártrendszeri rémálommal. Aki pedig nem vállalta az öncenzúra megaláztatását, az  egyszerűen nem juthatott semmiféle nyilvánossághoz. Kivéve az  akkor már nagy tekintélynek örvendő és sokak által olvasott szamizdat kiadványt, a Beszélőt. Persze akik ezt írták, azokra a rendőri erőszak és a zaklatás, az egzisztenciális ellehetetlenítés mindennapjai  vártak.

Az egyik városi, Fidesz támogatta újság jegyzetében olvastam: Nincs visszaút! Remélem igaza lesz a szerzőnek és valóban a bölcsesség és a józan ész veszi át a vezető szerepet a jelenleg nagyon megosztott és zaklatott, félelemmel teli állapotok felett. Hiszen az Orbán kormány annyira lehengerlően és mindent elsöprően győzött, hogy a miniszterelnök beszédét  idézve: Most már van mire szerénynek lennie!

(A legújabb hírek szerint Ungár Péter  LMP -és elnökségi tagja megmentőként jelentkezett három ellenzéki médiumra, melyeket örökölt vagyonából megvásárolna. Mint nyilatkozta :”Magyarország nemzeti érdeke az, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió kormánykritikus, hazafias és színvonalas orgánumok maradjanak, hogy megmaradjanak, és ezzel szolgálják a nemzeti közösségünket.” Úgy legyen és köszönet érte, ha ez a terv megvalósul).

 


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide