Koldulva a szerelmet, szolgálva a tudományt

Bécs a XX.század elején a természettudományok, a művészetek, a különféle szellemi irányzatok forrongó világvárosa.Olyanszabad szelleműalkotók kulturális környezete, mint Klimt, Schiele, Kokoschka, Freud és Wittgenstein. Nem csoda hát, hogy a pszichoanalízis atyjának vonzásakiterjed a császárvárostól mindössze 67 kilométerre fekvő csendes kis- városra, Sopronra is. Itt az egyik irodalom órán a tizenéves Schönberger Margit, a pad alatt Freud lázító szemléletű Álomfejtéseit bújja. Ez akkoriban igazi skandalumnak számít, Margitot csak komoly tiszteletnek örvendő városi főorvos édesapja tudja megmenteni az azonnali kicsapástól. A tudásra szomjas fiatal lány 16 éves korában Budapestre kerül, majd Münchenben-Jénában-Bécsben folytatja tanulmányait.

Bécsben már, mint gyermekorvos és pszichiáter tevékenykedik a harmincas évek második feléig.1938-ban azonban zsidó származása miatt férjével, Paul Mahlerrel együtt emigrálni kényszerül az Egyesült Államokba. New Yorkban pszichoanalitikusként fut be ragyogó karriert és tesz szert világhírnévre, az időközben férje nevét felvevő Margaret Mahler. A nagyszerű tudósnő életpályáját a fikció és a valóság elmeinek együttes felhasználásával mutatja be a könyv. Izgalmas olvasmány a lélektan tudománya iránt érdeklődőknek, de a romantikus történetek kedvelőinek egyaránt. Hiszen Margert Mahler élete nem nélkülözte a szenvedélyes szerelmi történeteket és a meglepő sorsfordulókat sem. A műben párhuzamosan futnak egymás mellett a tudósnő életpályájának históriái, és az ezt kutató két fiatal,”egymással versengő” riporter New York-i kalandjai. Az amerikai Meryl Arliston és a magyar

Vágvölgyi Hunor végül számos bonyodalom és fordulatos esemény után egymásra találnak. Szenvedélyes szerelmüket megkoronázza a Margaret Mahler iránt érzett mélységes tiszteletük, és annak önzetlen pártfogása.

 

A könyv megvásárlásáról információk a 30/7482-665 mobilszámon és a kuntz.zoltan@gmail.com címen.


Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide