2018
07
02

Indiaiak fejik a hegykői teheneket

Ez egy igazi őrült világ! A Kisalföld mai cikkében hírül adta, hogy az egyik hegykői tehenészetben hat indiai munkás dolgozik, mert nincsen elég magyar munkavállaló. Az Európai Unió, az ENSZ meg a Soros pedig azon dolgozik, hogy Európát segítsék ki a bevándorló migráns munkaerőkkel, mert itt nálunk vagy nem akar már senki dolgozni, vagy nem találnak senkit a munkára. (Mármint az alul fizetett és lenézett munkákra). A magyar kormány hosszú ideje kitartó álláspontja szerint  pedig ez a betelepítés életveszélyes ránk nézve. Európaiságunkat, magyarságunkat, megmaradásunkat veszélyezteti.No de az a kérdés, ha az indiai jó és dicséretes, akkor mondjuk a szír miért nem? A közel-keleti menekült miért nem ? Aztán meg ki az az optimista hatökör, aki azt hiszi, hogy a hat indiai után nem jön tizenkettő, aztán meg százkettő meg majd tizenkétezer. Ki az, aki azt hiszi, hogy a hatalmas munkaerő gondokkal küszködő Európa, és benne az európaiságára oly büszke Magyarország megússza tízezrek bevándorlását. Ilyen szempontból az a kerítés szinte már lényegtelen momentumként hat. Állhat még akár ezer évig céltalan, hiszen kit tart fel egyáltalán? A gazdag letelepedési kötvényest,  a kínai, meg az indiai munkást, meg még sok más nemzetiségűt, mint látjuk egyáltalán nem tudja, de a nyomorult lábon érkezőket viszont kirekeszti. Azért, mert ők muszlimok? Az indiaiak pedig hinduk. (Sőt egy részük muszlim is ) A kínaiak meg lehet, hogy éppen Buddha hívők. Ráadásul a közel-keletiek nem is  akarnak itt  munkát vállalni és itt élni. Nyugatabbra tartanak. De nem is ez a lényeg, hanem az hogy Európa öregszik, a fiatal munkaerő egyre kevesebb, azt a munkát pedig, amit elvállalna nem akarják megfizetni. Vagy a magyar asztalosnak, pincérnek, tetőfedőnek, esztergályosnak, fodrásznak, takarítónak  és orvosnak tudunk havi 500-700 ezer forint fixet fizetni a jelenlegi GDP-ink mellett ?Mi nem tudunk, de Ausztria és Németország és Anglia igen. Igen ám, de ők meg a helyi polgárainak nem hajlandók kifizetni az egymilliót ugyanazért a munkáért, amiért a magyar a felével is megelégszik. Bizony ördögi kör ez.

És bizony őrült világ amiben élünk! Amit a pénz mozgat továbbra is, mint a híres Kabaré című filmben. “Money makes the world go round!” A többi meg csak szemfényvesztés, hazugság és átverés, amit akár politikának is nevezhetnénk. A tömegek átverése a hatalmon lévők részéről  olyan országokban, amelyek  demokráciának csúfolják társadalmi berendezkedésüket.

Utóirat: 1987-ben a Soproni Pamutipari Vállalathoz kubai vendégmunkásnők érkeztek. Ez akkor még a szörnyen hangzó  kommunista internacionalista megsegítés jegyében történt. Szegény lányok nemcsak, hogy nagyon fáztak az itteni éghajlaton, de semmihez sem értettek. A gyár szakszervezeti vezetője elpanaszolta, hogy higiénés tájékozottságuk is a nullához közelít. Én újságíróként ez utóbbi  kiszólás miatt akkor helyette is nagyon elszégyelltem magam. Tudtam, hogy nem ez az előítélet dönti majd el a karibi lányok sorsát. Nekem lett igazam, a kubai lányok csodálatosan beilleszkedtek a magyarországi , a soproni társadalmi viszonyokba. Majdnem mind itt is maradt, és azóta férjhez mentek, családot alapítottak, gyerekeket szültek és soproni polgárokként élik mindennapjaikat. Pedig valamikor ők is migránsok voltak.

ez is érdekelheti


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide

%d bloggers like this: