2018
07
02

Indiaiak fejik a hegykői teheneket

Ez egy igazi őrült világ! A Kisalföld mai cikkében hírül adta, hogy az egyik hegykői tehenészetben hat indiai munkás dolgozik, mert nincsen elég magyar munkavállaló. Az Európai Unió, az ENSZ meg a Soros pedig azon dolgozik, hogy Európát segítsék ki a bevándorló migráns munkaerőkkel, mert itt nálunk vagy nem akar már senki dolgozni, vagy nem találnak senkit a munkára. (Mármint az alul fizetett és lenézett munkákra). A magyar kormány hosszú ideje kitartó álláspontja szerint  pedig ez a betelepítés életveszélyes ránk nézve. Európaiságunkat, magyarságunkat, megmaradásunkat veszélyezteti.No de az a kérdés, ha az indiai jó és dicséretes, akkor mondjuk a szír miért nem? A közel-keleti menekült miért nem ? Aztán meg ki az az optimista hatökör, aki azt hiszi, hogy a hat indiai után nem jön tizenkettő, aztán meg százkettő meg majd tizenkétezer. Ki az, aki azt hiszi, hogy a hatalmas munkaerő gondokkal küszködő Európa, és benne az európaiságára oly büszke Magyarország megússza tízezrek bevándorlását. Ilyen szempontból az a kerítés szinte már lényegtelen momentumként hat. Állhat még akár ezer évig céltalan, hiszen kit tart fel egyáltalán? A gazdag letelepedési kötvényest,  a kínai, meg az indiai munkást, meg még sok más nemzetiségűt, mint látjuk egyáltalán nem tudja, de a nyomorult lábon érkezőket viszont kirekeszti. Azért, mert ők muszlimok? Az indiaiak pedig hinduk. (Sőt egy részük muszlim is ) A kínaiak meg lehet, hogy éppen Buddha hívők. Ráadásul a közel-keletiek nem is  akarnak itt  munkát vállalni és itt élni. Nyugatabbra tartanak. De nem is ez a lényeg, hanem az hogy Európa öregszik, a fiatal munkaerő egyre kevesebb, azt a munkát pedig, amit elvállalna nem akarják megfizetni. Vagy a magyar asztalosnak, pincérnek, tetőfedőnek, esztergályosnak, fodrásznak, takarítónak  és orvosnak tudunk havi 500-700 ezer forint fixet fizetni a jelenlegi GDP-ink mellett ?Mi nem tudunk, de Ausztria és Németország és Anglia igen. Igen ám, de ők meg a helyi polgárainak nem hajlandók kifizetni az egymilliót ugyanazért a munkáért, amiért a magyar a felével is megelégszik. Bizony ördögi kör ez.

És bizony őrült világ amiben élünk! Amit a pénz mozgat továbbra is, mint a híres Kabaré című filmben. “Money makes the world go round!” A többi meg csak szemfényvesztés, hazugság és átverés, amit akár politikának is nevezhetnénk. A tömegek átverése a hatalmon lévők részéről  olyan országokban, amelyek  demokráciának csúfolják társadalmi berendezkedésüket.

Utóirat: 1987-ben a Soproni Pamutipari Vállalathoz kubai vendégmunkásnők érkeztek. Ez akkor még a szörnyen hangzó  kommunista internacionalista megsegítés jegyében történt. Szegény lányok nemcsak, hogy nagyon fáztak az itteni éghajlaton, de semmihez sem értettek. A gyár szakszervezeti vezetője elpanaszolta, hogy higiénés tájékozottságuk is a nullához közelít. Én újságíróként ez utóbbi  kiszólás miatt akkor helyette is nagyon elszégyelltem magam. Tudtam, hogy nem ez az előítélet dönti majd el a karibi lányok sorsát. Nekem lett igazam, a kubai lányok csodálatosan beilleszkedtek a magyarországi , a soproni társadalmi viszonyokba. Majdnem mind itt is maradt, és azóta férjhez mentek, családot alapítottak, gyerekeket szültek és soproni polgárokként élik mindennapjaikat. Pedig valamikor ők is migránsok voltak.


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide