2017
06
09

A kukoricába is!

Az egyik Plaza moziba csalogató akcióként tizennégy mázsa popcornt rendelt az üzemeltető. Igazi sikerfilmet játszották. Ehhez képest mindössze tizenöten voltak kíváncsiak az előadásra. A szerelmespár már csókolózva érkezett. Mire helyet foglaltak a póthajas csinibabán bugyi sem volt. Vérvörös botoxos ajkával párjának slicce körül babrált, de ezt senki sem látta, és senkit sem érdekelt különösebben, mert elkezdődött az előadás.

Minden filmrajongó ingyen dupla, tripla adag popcornt kapott. Így hát a vetítés elején már halk ropogtatás zaja lett volna hallható, ha a filmet kísérő bömbölő hangorkán azt el nem nyomja. Egy rasta frizurás műkedvelő alak, mellesleg riasztó tetoválásoktól agyonvarrtan, csak maga 25 kiló pattogatottat vonszolt be magával. Aztán feltette lábát az előtte lévő szék támlájára és hangos, önelégült csámcsogásba kezdett. Marok számra tömte magába a finomságot és vígan szétszórta maga körül. Mások kólát vedeltek, nagy böfögésektől kísérten. (Mégiscsak le kellett csúsznia valahogy a mennyei eledelnek.)

Valaki pedig kiöntötte a ragadós szirupot és az a kukorica réteggel elvegyülve, különleges barnás színhatású padlószőnyeggé alakult.

– Iszonyat! Mit képzelnek ezek az állatias színvonalúak! – finnyáskodott egy magányos hölgy. Mély átéléssel megkönnyezte a filmalkotás fordulatait, ám azt nem vette észre, hogy az nézőtér időközben valóságos gabonatárolóvá változott. A hátsó sorok mögül egy alkalmazott lapáttal kezdte beszórni a csemegét. Először csupán 15-20 centiméter magasan borított be mindent a pattogatott kukorica, de perceken belül fél méter vastagságúvá növekedett. Mindenki ujjongott a varázslatos vastagodáson.

Kivéve a magányos hölgyet, aki ideges mozdulatokkal árkot ásott maga előtt a kukoricába, hogy jól láthassa a filmet, ami másokat már képtelen volt lekötni. Ugyanis játszó csoportok alakultak a vetítés közben. Kukoricaszemekkel célozták egymást, vidáman ugráltak, mint az önfeledt nebulók, feldobták a popcornnal teli vödröket és élvezték a szemek aláhullását. Az öt Oscar-díjas film vetítésének végén már kukoricafürdőt vett mindenki. Egyesek úsztak a fehér habokban, mások fuldokoltak a lenyelt hatalmas adagoktól. Azok jártak a legjobban, akik egyszerűen kihányták a benyelt popcorn masszát, majd megkönnyebbülten kimenekültek a kukoricakatasztrófából.

A következő napokban számos híradás jelent meg arról, hogy egy különleges reklámfogás szörnyű következményeként nyolcan a helyi kórház sürgősségi osztályán kötöttek ki. Gyomormosást kezdeményeztek megmentésük érdekében. Hatan még a helyszínen ellátást kaptak a mentőktől, ők néhány óra múlva elhagyhatták a mozi területét. Egyedül a magányos hölgy úszta meg sértetlenül az előadást, ő végig nagy élvezettel figyelte a történetet. Rajta kívül csupán a városi disznóhizlalda 52 bentlakója járt jól, három nap alatt ugyanis elfogyasztották a nem mindennapi csemegét. Ezáltal gyors testsúlynövekedést produkáltak az aranykalászos gazdájuknak. Ja, majd elfelejtettük a Plaza mozi nézettségi száma a következő hetekben szédületesen megugrott. Más városokból is özönleni kezdtek a kíváncsi mozirajongók. Minden előadás teltházas volt. A belépőket már feketén is, csak dupla, tripla árakon lehetett megvásárolni. És mindez csak heti tizennégy mázsa kukoricájába került az üzemeltetőnek. Mellesleg a jófajta takarmány továbbra sem ment veszendőbe, a hizlalda tulajdonosa a mindenkori piaci ár feléért megvásárolhatta azt. Így mindenki jól járt. A profit nagyságára nézvést a befektetés bagatellnek bizonyult, az sem jelentett újabb akadályt, hogy a takarítószemélyzet létszámát két fővel növelni kellett. A mentők pedig már a helyszínen azonnali segítségnyújtást adtak a gyomorontással küszködőknek. És persze mindenki saját felelősségére csemegézett! A disznóhús fogyasztása hamarosan kiugró növekedést mutatott a városban. Buga Jakab aranykalászos gazda pedig kétszeresére növelte a hizlalda területét, ötszörösére emelte a sertésállománya számát. Most már újabb mezőgazdasági kölcsönökön töri fejét, hogy hizlaldáját igaz nagyüzemmé varázsolja. Igaz, ami igaz, a kukoricába is: „Magyarország jól teljesít”.


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide