2019
03
05

Putyin farkasai közelítenek

A napokban Szlovákián is keresztülhalad az Éjjeli Farkasok néven elhíresült orosz motorosbanda. A nacionalista motorosklubot Putyin közeli barátja vezeti. A banda holnap este Párkányban éjszakázik. Ekkor mindössze a Duna szélességében lesznek Esztergomtól.

A nacionalista motorosklub minden évben megemlékezik a II. világháborúban aratott szovjet győzelemről, hosszú motorkerékpár-túrát szerveznek egészen Berlinig. A rendezvény idén a Győzelem útjai – Berlin 2019 címet viseli. A motorosok Szlovákia területére tegnap érkeztek meg, és a világháborús emlékműveknél, katonatemetőknél szerveznek megemlékezéseket. Az útjuk holnap a cseh határtól Besztercebányán és Zólyomon keresztül Párkányig tart, de vasárnap ismét Csehország felé veszik az irányt. Besztercebányán a szlovák nemzeti felkelés emlékművénél, Párkányban pedig a szovjet katonatemetőben tartanak megemlékezést. A pozsonyi orosz nagykövetség oldalán nyilvánosságra hozott program szerint a motorosbanda Párkányban is éjszakázik és vasárnap reggel innen indulnak tovább Pozsonyba, ahol a Slavínon emlékeznek majd az elesett szovjet katonákra, de az orosz nagykövetségen is fogadják őket.

Két évvel ezelőtt Magyarországon is jártak az orosz nacionalista motorosok, ám az idén elkerülik hazánkat. (Valószínű, hogy a tervezett Orbán – Trump találkozó miatt ezért fel is lélegezhet a magyar kormány.) Az orosz elnökkel is jó viszonyt ápoló motorosbanda, az Éjjeli Farkasok akkor megkoszorúzták a Vörös Hadsereg emlékművét a Fiumei úti temetőben. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén közvetlenül a banda érkezése után az LMP-s Szél Bernadett tiltakozott a látogatás miatt. Mivel tiltott önkényuralmi jelkép, sarló-kalapács volt látható a megemlékezésen.

Forrás: ujszo.com

 


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide