2021
24
03

Az emberek élete a fontosabb vagy a gazdaság?

Sopron egyetlen nyomtatásban is megjelenő városi újságja, a Soproni Téma jegyzetben és egy csatlakozó cikkben is azt bizonygatja, hogy sikeres az oltási program. De ki is vitatná el ezt? A baj nem ezzel van. A baj a drámaian megnövekvő halálozási számmal van.

  Sokkoló adat, hogy  egymillió emberre jutó halottak számában világelsők vagyunk. Ezt a szomorú tényt támasztja alá az is, hogy például hétfőn Ausztriában 15 ember halt meg a koronavírus következtében, Magyarországon 252, pedig mi sokkal beoltottabbak vagyunk. Vagy már Ausztria sem számít viszonyítási alapnak?

Ami pedig a tomboló járvány gazdasági hatásait illeti, a Pénzügyi kutató Zrt. legfrissebb elemzése szerint  2021 végére 4 százalék fölé emelkedik az infláció és tovább gyengül a forint. Az erősödő állami aktivizmus, a kiterjedt jegybanki és kormányzati támogatások miatt tovább nő a gazdaság szereplőinek függősége az államtól, ez viszont gyengíti innovációs képességüket és akadályozza a magyar gazdaság megújulását, versenyképességének javulását.

Ennek alapján már érthető, hogy a válságra reagálva a Magyar Orvosi Kamara egy  alapos jól kidolgozott javaslatcsomaggal állt elő az ország teljes lezárását indítványozva, megakadályozva a további áldozatok számának növekedését. Ezzel szemben az Iparkamara lobbistái már nyitogatnának látva a közeledő vészhelyzetet. A kérdés azonban most is az, mint korábban is volt, az emberek élete fontosabb, vagy a gazdaság helyzete?

 

Forrás. Napi.hu Hol rontotta el Magyarország? Új prognózis érkezett. (2021. március. 24.)

 

 


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide