2019
18
06

Gaztenger Sopron belvárosban

Gazon keresztül nézem a várost, és annak egyik legszebb terét. Már megint hálátlan feladat jutott osztályrészemül. Nekem, egyszemélyes blogomnak  kellene kritikát írnia, mert a légvonalban mindössze alig száz méterre fekvő Soproni Kommunikációs Központ munkatársait az ilyen kérdésekben nyilván némasági fogadalomra kötelezték. Vagy már észre sem veszik, amit nem ildomos észrevennie szemüknek?Persze azért akad itt  súlyos kritikákat megfogalmazó médium is, amely a nem létező ellenzéki sajtó szerepét is olykor szívesen magára ölti. Hogy önként-e, az más kérdés? Ez a Sopron város független médiaportálja nevet viselő képződmény a múltkoriban még a soproni “mélyrepülésben” lévő ellenzék mellett is “ki mert állni”. Érdemes idézni oktató szavait, amely talán még egy a hatodik osztályos tanulóknak szóló, Állampolgári ismertek című tankönyvben is remekül megállná a helyét: “bizony van ellenzék Sopronban és javában készülnek a választásokra, ami ugyan nem zökkenőmentes a lap információi szerint, –  itt a cikk a Magyar Nemzet online kiadványára hivatkozik – de legalább létezik. Ha nem vagyunk teljesen elfogultak vagy elvakultak, akkor ezt pozitívumnak is felfoghatjuk, hiszen ha a szívünkre tesszük a kezünket akkor tudjuk, hogy egy demokráciában bizony szükség van ellenzékre, hiszen egy egypártrendszerben funkcionáló országot, vagy akár várost elég nehéz demokratikus vezetésűnek nevezni. Egy egészséges demokráciában szükség van az ellenzéki pártokra, képviselőkre, azok észrevételeire, hangjaira, javaslataira, hiszen ha minden embernek egy adott eszmének kell megfelelnie az bizony nem demokrácia hanem diktatúra.”

Nos úgy döntöttem mégsem írok egyetlen rossz szót sem a Pejácsevich közben található gaztengerről. Különben is lehet, hogy azóta már eltüntették az erre illetékes  gondos kezek. Inkább beállok a sorba én is és csak arról írok, ami szép és jó. Illetve a jó öreg Ferenc Jóska szavait idézve, jómagam is azt vallom majd : “Minden nagyon szép, minden nagyon jó. Mindennel meg vagyok elégedve!”

Befejezésként azonban még egy érdekes idézet Sopron város független médiaportáljáról : “hiszen manapság a lakosság nagy része nem csak az agyontámogatott közszolgálati ( állami ) illetve önkormányzati tulajdonhoz köthető vagy éppen propaganda médiákat követi, ( amelyekben minden pozitív és minden  frankó ) hanem szívesen fogyasztja azokat az alternatív kiadványokat is, amelyek bizony a valóságot mutatják be. ” Valóban így van ? Tényleg olvas a lakosság ellenzéki véleményeket közlő médiumokat is, amelyek a valóságot mutatják be? Hát ez meg, hogy a fenébe is lehetséges, hiszen ilyet látni vagy felfedezni, különösen vidéken,  manapság kifejezetten csak a véletlennek köszönhető. Az ilyen sajtóorgánum, elektronikus médium ritka, mint a fehér holló. És hogy ez így legyen, arról a hosszú ideje kétharmaddal regnáló kormányunk, és annak feje, Orbán Viktor, immár , többszörösen és hathatós kézi irányítással bőven tett. Vagy nem ez olvasható ki Sopron város független médiaportáljának írásából is? No mindegy úgy döntöttem, én most nem írok a város szívében burjánzó gaztengerről. Nehogy valaki még a végén fehér hollónak nézzen. Megnyugtatom Önöket más sem ír majd egy szót sem róla, legalábbis kritikusan nem, mert az bizony a vaskos és megfellebbezhetetlen valóság volna. A valóságról pedig az agyontámogatott propaganda média természetesen nem ír…


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide