2020
30
09

Hunujgária hajnala ( I. részlet )

Fiktív regényem részletei az Orbán kormány utáni időkről. Amennyiben hagyjuk, akár ez is megtörténhet.

 

Kedves Olvasó!

 

Életed folyamán, ha egyszer is Hunujgária földjére tévedsz, kérlek, fogadd meg szívemből jövő tanácsaimat. Ne háborodj fel azon, hogy országunkat minden oldalról kerítés veszi körbe. Nem kívánunk téged elijeszteni vagy feltartóztatni, legkevésbé kirekeszteni, lépj be hozzánk minden aggodalom nélkül és bátran. Vendégszerető és vendégtisztelő népként fogadunk téged.  Tudnod kell, hogy mi csak azért tettük satuba magunkat, mert az egyetlen ország vagyunk a világon, ahol gazdaként nézünk zöld mezőinkre, arany ligeteinkre és kék folyóinkra. A mi Nagy Gazdánk adott erre példát, aki szerint, minden magyar emberben ott él a gazda archetípusa. Tehát gazdaként ápoljuk földjeinket, védjük városainkat és falvainkat, építjük gyárainkat, termeljük zöldségeinket és gyümölcseinket, tenyésztjük állatainkat. A jó gazda pedig mindig gondosan körbekeríti birtokát, ezt bizonyára Te is tudod.

Kérlek, azon se lepődj meg, ha ebben az országban a jobbra gyakorta balra van, és a balra pedig jobbra, a fenn lent is megtalálható, és ugyanígy megfordítva. Lehet, hogy mondunk valamit, de a másik percben pont az ellenkezőjét állítjuk, ez csak apró logikai hiba, formalitás, hiszen az élet is hihetetlenül gyorsan változik, ami tegnap igaz volt, arról mára kiderülhet, hogy hazugság, amit pedig korábban elítéltünk, azt most egekig magasztalhatjuk. Ne tévedj meg kérünk, mindez nem jellemhiba, csupán Nagy Gazdánk útmutatása, aki csodálatos államunk felemelkedését a villámgyors váltogatások, és színe váltások bűvös erejére és taktikájára alapozta. Hunujgária ennek köszönheti nagyságát, dinamikus és irigylésre méltó fejlődését, amely néhány évtized alatt Európa mintaállamává tette.

Ja és majd elfelejtettem, itt a szavakat is másként mondjuk és másként értjük, mint a többi országban. A nyelvtani törvény azonban pofon egyszerű, és még egy hároméves gyerek számára is gyorsan elsajátítható. Először is minden szó elé oda kell illeszteni a hun előtagot. Tehát például reggel úgy köszönünk, hogy „Hunjó Hunreggelt Hunkívánok!” Amennyiben megkérdezik, Hunhogy hunvagy?, arra illik azt mondani: Hunnagyon Hunjól Hunvagyok! Mindössze két kivétel van csak, de azt szigorúan be kell tartanod még neked is, ugyanis ez még Alkotmányunkban is fő helyen rögzített törvény. Nagy Gazdánk neve elé soha nem szabad oda illeszteni az előtagot, mint ahogy Hunujgária országneve elé is szigorúan tilos. Utóbbi azért is fontos, mert országunk nevét géniuszi felismeréssel maga Nagy Gazdánk adományozta. Ez az egyetlen szavunk, amely az Ő tiszteletére és bölcsességére utalva megváltoztathatatlan, és aminek értelme gránitba vésve, örök időkre, mindig és mindenkor ugyanaz mindenki számára.  

Most pedig utolsóként, de nem utolsósorban idejegyzem a legfontosabb tudnivalót országunkról:

Hunujgária nevű ország soha nem létezett és soha nem is fog létezni a jövőben sem. Éppen ezért amennyiben valós történeteket és ismerősnek tűnő személyeket tudnál beazonítani ebben a könyvben, hidd el, mindez csak a puszta véletlen műve.

 

Folytatása következik !!!

 

Képünkön: Attila az Isten ostora

 


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide