2019
12
12

Ingázók szobra! A nagy durranás Sopronnak!

Nem viccnek szántam egy ingázók tiszteletére felállítandó szobor megvalósítását. Ilyen egyelőre sehol nem létezik a világon.Viszont a valóság az,hogy itt a klingenbach-i határátkelőn az évek során tízezrek mentek, vagy mennek munkába Ausztriába. Ha velük együtt össze tudnánk adni a szobor árát, akkor az idegenforgalmi látványosság is lehetne. Be lehetne mutatni a Sopronba érkezőknek, hogy tessék megnézni, ilyet csak itt láthatnak az egész Földkerekségen egyedül!.Ezért hát továbbra is várom az email címemen – kuntz.zoltan@gmail.com – azok  jelentkezését, akik legalább két sör , vagy hat gombóc fagylalt árát hajlandóak lennének áldozni erre a célra. Eddig elméletben egybegyűlt az ígéretek alapján csaknem 50 ezer forint, de ez édeskevés egy ilyen monumentális alkotás magvalósításához. Aki legalább ötszáz forintot tud adni erre a célra, annak neve ott lenne bevésve a szobor talapzatán. Jómagam ,mint írtam elsőre 25 ezer forintot és szervező munkámat adnám. A többi, amit írtam továbbra is megállja a helyét ezért most újból megismétlem az elképzeléseimet:

Ez a szobor,amely a világon elsőként kerülne felállításra a Sopron-Klingenbach határátkelőhely közelében, szemmel jól látható, impozáns magaslaton, örök mementót állítana mindazoknak ,akik valaha is munkába álltak nyugati szomszédunkban és ott keresték meg mindennapi kenyerüket. Emléket állítana azoknak, akik naponta útra keltek esőben, hóban, hidegben, vagy forróságban, hogy maguknak és családjuknak egy jobb életet biztosítsanak, olyat amelyet egy európai polgár megérdemel. Hirdetné azok küzdelmét, akik vették a fáradságot, hogy ingázóként megmutassák, mi a magyar munkás, alkalmazott, vállalkozó igazi becsülete és szorgalma határainkon kívül is. Példát adna az egész világnak, hogy lehet összefogás, azok között is, akik gyakran életüket kockáztatva, egészségüket próbára téve, Ausztriában állták meg helyüket akárcsak néhány napig, vagy szívósan, kitartóan  évekig, évtizedekig. Nem utolsósorban azoknak is emléket állítana, akik kinn munka közben vesztették életüket, vagy váltak rokkanttá egy életre, de bátrak ,voltak és kezdeményezők, soha nem maradtak a tétlenség gyötrelmében.

Fel hát a feladatra! Várunk mindenkit! VALÓSÍTSUK MEG A VILÁGON ELSŐKÉNT AZ INGÁZÓK SZOBRÁT!!!A szobor az elképzelések szerint nagy méretű lenne, az ingázó kellékeit, személyautót, furgont, kisbuszt és annak utasait ábrázolná, éppen a kifelé, a határ felé haladás pillanatában. Jól látható lenne, mindenki számára, mert a Bécsi-domb magaslatára helyeztetnénk el. AZ ALKOTÁST NEVES SZOBRÁSZMŰVÉSSZEL SZERETNÉNK ELKÉSZÍTTETNI, AKINEK SZEMÉLYE GARANCIA LENNE A MŰ ESZTÉTIKAI ÉS KIFEJEZŐ JELLEGÉRE. A szobor terveit már a jövő év elején bemutatnánk és mindenkinek szavazati jogot adnánk elfogadásához. MINDENNEK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ AZONBAN KOMOLY ÖSSZEGRE VAN SZÜKSÉG. Amennyiben elfogadod az ötletet és jónak tartod véghezvitelét, kérlek támogasd akárcsak a legkisebb összeggel is. Amennyiben legalább ötszáz forintot áldozol a cél megvalósításhoz, neved felkerül a szobor talpazatára, mint támogatóé. A megvalósításhoz, amennyiben megfelelő számú támogató akad, alapítványt szeretnénk létrehozni. A szobor ügyének előre haladásáról, hetente beszámolunk az Europali blogban.

Megismétlem, támogató szándékotokat kérlek  –     kuntz.zoltan@gmail.com  –  címen jelezzétek. Amennyiben elegendő támogató akad, NAPOKON BELÜL megadjuk azt a bankszámlaszámot ,amire elindítjuk a gyűjtést!!!

 

 

Fotó: Magócsi Márton


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide