2019
14
07

Migráns gyűlölőknek ajánlom

Június 24-én egy édesapa és nyakába kapaszkodó kislánya holttestét találtak meg a Rio Grande folyó partján. Ferenc pápa kifejezte fájdalmát tragikus haláluk miatt, és imádkozik minden migránsért, aki életét vesztette menekülés közben.

Újságírók kérdéseire válaszolva Alessandro Gisotti, a szentszéki sajtóközpont megbízott igazgatója elmondta: „A Szentatya mély szomorúsággal látta annak az apukának és kislányának a fényképét, akik a Rio Grande folyóba fulladtak, miközben igyekeztek átjutni Mexikó és az Egyesült Államok határán. A pápát mély fájdalommal tölti el a haláluk, imádkozik értük és minden migránsért, akik életüket veszítették, miközben a háború és a nyomor elől menekültek.”

Úgy találtak rájuk a parthoz közel, arccal lefelé fordulva, hogy az édesapa, Óscar Martínez pólója a mellkasig fel volt húzva, 23 hónapos lánya, Valeria pedig belé kapaszkodott: karja a pólóba csúsztatva átkarolta édesapja vállát.

Ikonikus fotó, amely az erőszak és nyomor elől Észak-Amerika felé menekülő közép-amerikai migránsok szenvedéséről árulkodik. Eszünkbe juttatja Ajlan Kurdi fényképét, a kisfiúét, akit Bodrum strandján találtak holtan, piros pólóban, arccal lefelé fordulva. Ő is a remény felé indult, veszélyes utakon a családjával, amikor elérte a halál.

 

Forrás: Magyar Kurír

Fotó: ANSA


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide