2020
06
08

Puhítják a közvéleményt a Facebook elleni hadjárathoz

Megmondom őszintén eddig nem nagyon aggódtam,  az Orbán kormány ( Péterfavi Attila) Facebook törvénnyel kapcsolatos javaslata miatt. De most megjelent Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár nyilatkozata.

Orbán Balázs:  “Ez egészen félelmetes! Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol a mostani amerikai elnökről, ez a szólásszabadság és a demokrácia védelmében egészen egyszerűen elfogadhatatlan. Az amerikai elnök konkrétan igazat mondott, csak nem úgy mondta el, ahogy egy szakértő beszél a kérdésről, hanem úgy, hogy mindenki számára világos legyen, hogy egy politikus mit szeretne a polgároknak üzenetként átadni. A Facebook pedig önkényesen úgy döntött, hogy mindez dezinformáció. Ráadásképp egyes baloldali véleményportálok mindezt győzelemként ünneplik… Borzalmas idők jönnek az egész világra, ha ez így marad, s ez a magát felvilágosultnak nevező diktatúra szárnyra kap. Mi, magyarok, biztosan nem akarunk újra ilyen véleménydiktatúrában élni.”

Ezzel a kommenttel elindult a közvélemény puhítása az Orbán – rezsim Facebook elleni hadjáratához. Megint a magyarok nevében beszélnek azok , akik egyébként az ellenzéket teljesen kirekesztik a politika színteréről, és minden a magukétól eltérő véleményt üldöznek. Mit akar ugyanis a kormány ezzel az új törvénnyel elérni? Valószínűleg  azt, hogy a hazai hatóságokon és szervein keresztül bármilyen módon befolyásolni tudja a legnagyobb közösségi oldal, a Facebook működését. Egyértelmű a kormány szándéka: a propaganda-birodalma kiépítése és az Index bekebelezése után a Facebookot akarja befolyása alá helyezni!

Megint manipulálják a közvéleményt céljuk elérése érdekében. Védelmükbe veszik az amerikai elnök ostoba és ráadásul álhírterjesztő nyilatkozatát, mert amit Trump elnök mondott a Facebookon, az egy valóban világraszóló butaság:   “Ha megnézzük a gyerekeket, azt mondhatjuk, hogy ők majdnem, hogy – és ezt majdnem teljes biztonsággal állítom – immunisak erre a betegségre”

A Facebook és a Twitter is, ezt a véleményét törölte és a a Facebook szóvivője meg is indokolta ezt a lépést : „A videó azt a hamis állítást tartalmazza, hogy az emberek egy csoportja immunis a koronavírusra, ami súlyosan sérti a Covid-19-cel kapcsolatos álhírterjesztésre vonatkozó vállalati szabályainkat”.

Mindenki tudja, aki tájékozódott Covid – 19 ügyben, hogy a gyerekek jóval kisebb eséllyel betegszenek meg, ha a koronavírus bekerül a szervezetükbe – ahogyan ezt a járvány eddigi tapasztalatai mutatják – , de a szakértők folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy ettől még a gyerekek hordozói lehetnek a kórokozónak, megbetegíthetik a környezetükben élőket. Az iskolák újranyitásáról sem véletlenül vannak komoly viták szinte minden járvány-sújtotta országban.

Szerencsére ezúttal úgy tűnik az ellenzék gyorsan ébredt, elsőként a Jobbik meg is kezdte  a tiltakozást a kormány készülő törvényjavaslata ellen. Petíciót hirdetett és aláírásokat gyűjt:

“Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének kezdeményezése valójában nem a szabad véleménynyilvánítás jogát védené, hanem arról szól, hogy a kormány által befolyásolt, legkevésbé sem független szervek mondanák meg, ki lehet fent a Facebookon és ki nem. Ez egy nagyon borús és rossz forgatókönyv, sokkal veszélyesebb, mint a legnagyobb közösségi oldal jelenlegi működése minden hibájával együtt”.

 

 

Fénykép: Orbán Balázs miniszterhelyettes.

 


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide