2019
02
08

Spekulánsok hatalmában az egész Fertő part ?

Azt hiszem kibújt a szög a zsákból. Akik eddig azt hitték, hogy a nagy méretű Fertő parti fejlesztés csupán egy adott területen valósul meg alaposan tévedtek. Egy rövid nyilatkozatból kiderült, hogy lakóövezetekre, telekbizniszekre, építkezési lázra és lakóingatlanok árainak magasugrására spekulálnak a befektetők.Ahogy mondani szokták a már számtalanszor bemutatott Fertő parti fejlesztés csupán hab a tortán, illetve úgyis mondhatnánk ütős erejű csali azoknak, akik ide , erre a környékre szeretnének majd költözni, benépesíteni a teljes magyarországi övezetet. Márpedig akik képesek lesznek ezt megfizetni, azoknak bőven van a bankszámlájukon suska. Így tehát üdülőparadicsomra, lakóövezetekre ácsingóznak az ingatlanvadászok és telekspekulánsok. A cél érdekében forint milliárdokat forgatnak majd itt meg, hogy annak többszörös hasznával tömjék meg zsebeiket. A több ütemben megvalósuló projekt a Fertő-tó magyarországi partszakaszának átfogó korszerűsítését ígéri, amelybe új hajó- és horgászkikötők, a strand bővítése és felújítása, kempingek, új vendéglátóegységek is beletartoznak. Ám ezt követően  a második ütemben elkészül a M85-ös gyorsforgalmi út a Sopron-Fertőrákos szakaszon. Éppen ezért a nagyberuházás ingatlanpiaci szempontból óriási lehetőségeket tartogat majd mind a befektetőknek, mind az otthonkeresőknek.

Mindezt Pfandler Károlynak, az OTP Ingatlanpont soproni irodájának vezető értékesítési tanácsadójának nyilatkozatából tudhattuk meg, aki a Privátbankárnak mondta el:

   “A fejlesztések várhatóan 2020-ban fejeződnek be, az üdülőközponton kívül vízi infrastruktúra és bekötőutak is épülnek majd. Várakozásaink szerint ekkor válik igazán vonzóvá a térség, beindítva az ingatlanvásárlók fantáziáját. Ebben az időszakban jócskán, becsléseink szerint mintegy 10-20 százalékkal megemelkedhet a járásban található lakóingatlanok átlagos négyzetméterára. Sopron területi adottságából fakadóan igen telített, ezt a lakásvásárlók és befektetők is tudják. A várostól 10 kilométerre fekvő Fertő-tó partja nemcsak egy értékes üdülő paradicsommá, hanem idővel lakóparki övezetté is válhat”

 

Ezek szerint nem kell amiatt aggódnunk, hogy Sopronban már minden négyzetméternyi terület beépült, nincsen hová építkezni. Ott van új lehetőségként Fertőrákos és a tó melléke. Ha eddig Sopron 100 ezer fősre gyarapodott, adjunk hozzá további  30-50 ezret legalább. És mi lesz ebből az egészből a jövő generációk számára? Ki-ki maga próbálja elképzelni. Annyi bizonyos a környezetrombolás, a klímaváltozás tragédiájára mindez nem valószínű, hogy gyógyító hatással lesz.

 

 


Szóljon hozzá

Támogassa a szabad véleményt! Támogassa a független médiát!
A részletekért kattintson ide